Åpent kjøp i 100 dager
Åpent kjøp i 100 dager
Fri frakt over 699 kr
Fri frakt over 699 kr
Pulled lam med asparges
Start med å lage de syltede reddikene ved å koke opp laken. La avkjøles. Skiv opp reddikene, legg i laken og la den stå i noen timer.

Pulled lam med asparges

Ingredienser

ca 4 porsjoner
ca 1 kg lammestek
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 dl eplemos
5 dl tørr cider
2 ts dijonsennep
2 ts revet fersk ingefær
1 ts salt
1 ts svart pepper
en klype chili pepper
ca 20 asparges
100 g fersk geitost, smuldret
Syltede reddiker
ca 10 reddiker, gjerne blandede farger
½ dl eddik (12%)
1 dl sukker
1 ½ dl vann
Myntesaus
3 dl hardpakket mynte
1 dl hardpakket persille
1 fedd hvitløk, skrelt
finrevet skall av ½ sitron
2 ss ferskpresset sitron
ca ½ dl olivenolje
salt og sort pepper
Start med å lage de syltede reddikene ved å koke opp laken. La avkjøles. Skiv opp reddikene, legg i laken og la den stå i noen timer.
Forvarm ovnen til 150 grader.
Skrell løk og hvitløk. Skjær løken i båter og knus hvitløksfeddene.
Legg lammekjøttet i en stekegryte. Bland eplemos, cider og sennep og hell det ned i gryta. Tilsett gjenværende ingredienser. Sett på lokket og la det surre i ovnen i 2 timer. Senk varmen i ovnen til 100 grader og la lammet stå i ytterligere 2 - 2 ½ time til kjøttet faller lett fra hverandre. Ta kjøttet ut av gryten og legg det til side. Kok sammen væsken på komfyren til det er 2-3 dl igjen. Legg kjøttet tilbake i gryten. Trekk den fra hverandre i strimler med to gafler og bland med den sammenkokte væsken. Krydre med salt og pepper.

Legg igjen en anmeldelse

Denne websiden er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles sikkerhetspolicy og brukervilkår gjelder.