Start med å lage de syltede reddikene ved å koke opp laken. La avkjøles. Skiv opp reddikene, legg i laken og la den stå i noen timer.
Pulled lam med asparges
Ingredienser
ca 4 porsjoner
ca 1 kg lammestek
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 dl eplemos
5 dl tørr cider
2 ts dijonsennep
2 ts revet fersk ingefær
1 ts salt
1 ts svart pepper
en klype chili pepper
ca 20 asparges
100 g fersk geitost, smuldret
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 dl eplemos
5 dl tørr cider
2 ts dijonsennep
2 ts revet fersk ingefær
1 ts salt
1 ts svart pepper
en klype chili pepper
ca 20 asparges
100 g fersk geitost, smuldret
Syltede reddiker
ca 10 reddiker, gjerne blandede farger
½ dl eddik (12%)
1 dl sukker
1 ½ dl vann
ca 10 reddiker, gjerne blandede farger
½ dl eddik (12%)
1 dl sukker
1 ½ dl vann
Myntesaus
3 dl hardpakket mynte
1 dl hardpakket persille
1 fedd hvitløk, skrelt
finrevet skall av ½ sitron
2 ss ferskpresset sitron
ca ½ dl olivenolje
salt og sort pepper
3 dl hardpakket mynte
1 dl hardpakket persille
1 fedd hvitløk, skrelt
finrevet skall av ½ sitron
2 ss ferskpresset sitron
ca ½ dl olivenolje
salt og sort pepper
Start med å lage de syltede reddikene ved å koke opp laken. La avkjøles. Skiv opp reddikene, legg i laken og la den stå i noen timer.
Forvarm ovnen til 150 grader.
Skrell løk og hvitløk. Skjær løken i båter og knus hvitløksfeddene.
Legg lammekjøttet i en stekegryte. Bland eplemos, cider og sennep og hell det ned i gryta. Tilsett gjenværende ingredienser. Sett på lokket og la det surre i ovnen i 2 timer. Senk varmen i ovnen til 100 grader og la lammet stå i ytterligere 2 - 2 ½ time til kjøttet faller lett fra hverandre. Ta kjøttet ut av gryten og legg det til side. Kok sammen væsken på komfyren til det er 2-3 dl igjen. Legg kjøttet tilbake i gryten. Trekk den fra hverandre i strimler med to gafler og bland med den sammenkokte væsken. Krydre med salt og pepper.
Forvarm ovnen til 150 grader.
Skrell løk og hvitløk. Skjær løken i båter og knus hvitløksfeddene.
Legg lammekjøttet i en stekegryte. Bland eplemos, cider og sennep og hell det ned i gryta. Tilsett gjenværende ingredienser. Sett på lokket og la det surre i ovnen i 2 timer. Senk varmen i ovnen til 100 grader og la lammet stå i ytterligere 2 - 2 ½ time til kjøttet faller lett fra hverandre. Ta kjøttet ut av gryten og legg det til side. Kok sammen væsken på komfyren til det er 2-3 dl igjen. Legg kjøttet tilbake i gryten. Trekk den fra hverandre i strimler med to gafler og bland med den sammenkokte væsken. Krydre med salt og pepper.