Favoritter
Rullekake med påskeeggOppskrift av Dragana PerkovicIngredienser3 egg1 dl strøsukker1 dl hvetemel1 ts bakepulver1 ts vaniljesukkerLitt smør eller olje å smøre formen2 dl jordbærsyltetøy5 dl kremfløtePåskegodteri til pynt
FremgangsmåteSett ovnen på 250°C. Smør et bakebrett eller en ovnsform og legg et bakepapir i bunnen.Visp egg og sukker hvitt og pluftig med en håndmikser, cirka 5 minutter.Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en separat skål.Sikt ned melblandingen i egg- og sukkerblandingen og rør forsiktig med en slikkepott eller visp til alt er blandet. Vær forsiktig slik at du ikke slår ut luften av røren.Hell røren på bakebrettet og jevn den ut slik at den dekker hele formen. Stek i midten av ovnen i 5-7 minutter til kaken er lett gylden og gjennomstekt.Ta ut kaken og la den avkjøles i 1-2 minutter. Legg et bakepapir på et rent kjøkkenhåndkle og vend forsiktig ut kaken på det. Dra av bakepapiret som den ble stekt på.Bre et jevnt lag jordbærsyltetøy over kaken.Begynn å rulle kaken fra den korte siden med hjelp av bakepapiret og kjøkkenhåndkle som støtte. Rull den forsiktig slik at den ikke sprekker.La rullekaken avkjøles helt før du deler den opp i biter.Visp opp fløten til krem med en håndmikser.Klikk ut kremen med en spiseskje på bitene av rullekaken.Pynt med påskegodteri, for eksempel skumegg eller drasjerte egg, på toppen.Server!

Rullekake med påskeegg

Rullekake med påskeegg
Oppskrift av Dragana Perkovic
Ingredienser
3 egg
1 dl strøsukker
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Litt smør eller olje å smøre formen
2 dl jordbærsyltetøy
5 dl kremfløte
Påskegodteri til pynt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250°C. Smør et bakebrett eller en ovnsform og legg et bakepapir i bunnen.
  2. Visp egg og sukker hvitt og pluftig med en håndmikser, cirka 5 minutter.
  3. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en separat skål.
  4. Sikt ned melblandingen i egg- og sukkerblandingen og rør forsiktig med en slikkepott eller visp til alt er blandet. Vær forsiktig slik at du ikke slår ut luften av røren.
  5. Hell røren på bakebrettet og jevn den ut slik at den dekker hele formen. Stek i midten av ovnen i 5-7 minutter til kaken er lett gylden og gjennomstekt.
  6. Ta ut kaken og la den avkjøles i 1-2 minutter. Legg et bakepapir på et rent kjøkkenhåndkle og vend forsiktig ut kaken på det. Dra av bakepapiret som den ble stekt på.
  7. Bre et jevnt lag jordbærsyltetøy over kaken.
  8. Begynn å rulle kaken fra den korte siden med hjelp av bakepapiret og kjøkkenhåndkle som støtte. Rull den forsiktig slik at den ikke sprekker.
  9. La rullekaken avkjøles helt før du deler den opp i biter.
  10. Visp opp fløten til krem med en håndmikser.
  11. Klikk ut kremen med en spiseskje på bitene av rullekaken.
  12. Pynt med påskegodteri, for eksempel skumegg eller drasjerte egg, på toppen.
  13. Server!