Favoritter
MarengssvanerOppskrift av Johanna CryerIngredienser4 mediumstore egghviter220 g sukker2 teskjeer sitronsaft eller hvitvinseddik1/2 teskje vaniljesukker 2 teskjeer maisstivelse50 g mørk sjokolade50 g DecoMelts oransje
Slik gjør duSett ovnen på 100 graderVisp eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkret litt av gangen mens du visper. Visp til en hard marengs.Visp ned maisstivelse og eddik.Sprøyt ut marengsen i form av svaner.Sett inn i ovnen ca 1 ½ time. Steng av varmen og la brettet stå med ovnsdøren på gløtt, slik at marengsen savkjøles litt. Risikoen er at de sprekker hvis du tar dem ut for raskt.Dypp svanenes nebb i smeltet sjokolade når marengsen er helt avkjølt. Dypp nebbene når de er avkjølt ytterligere en gang i oransje DecoMelts.

Marengssvaner

Lag vakre marengssvaner som både imponerer og smaker himmelsk! Med denne enkle og smakfulle oppskriften av Johanna Cryer kan du bake luftige og sprø marengs, dyppet i mørk sjokolade og oransje DecoMelts. Perfekt for festlige anledninger som påske eller bursdag!
Marengssvane på et vakkert serveringsfat
Oppskrift av Johanna Cryer
Ingredienser
4 mediumstore egghviter
220 g sukker
2 teskjeer sitronsaft eller hvitvinseddik
1/2 teskje vaniljesukker
2 teskjeer maisstivelse
50 g mørk sjokolade
50 g DecoMelts oransje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 100 grader
  2. Visp eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkret litt av gangen mens du visper. Visp til en hard marengs.
  3. Visp ned maisstivelse og eddik.
  4. Sprøyt ut marengsen i form av svaner.
  5. Sett inn i ovnen ca 1 ½ time. Steng av varmen og la brettet stå med ovnsdøren på gløtt, slik at marengsen savkjøles litt. Risikoen er at de sprekker hvis du tar dem ut for raskt.
  6. Dypp svanenes nebb i smeltet sjokolade når marengsen er helt avkjølt. Dypp nebbene når de er avkjølt ytterligere en gang i oransje DecoMelts.