
Slik gjør duSett ovnen på 100 graderVisp eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkret litt av gangen mens du visper. Visp til en hard marengs.Visp ned maisstivelse og eddik.Sprøyt ut marengsen i form av svaner.Sett inn i ovnen ca 1 ½ time. Steng av varmen og la brettet stå med ovnsdøren på gløtt, slik at marengsen savkjøles litt. Risikoen er at de sprekker hvis du tar dem ut for raskt.Dypp svanenes nebb i smeltet sjokolade når marengsen er helt avkjølt. Dypp nebbene når de er avkjølt ytterligere en gang i oransje DecoMelts.
Marengssvaner
Lag vakre marengssvaner som både imponerer og smaker himmelsk! Med denne enkle og smakfulle oppskriften av Johanna Cryer kan du bake luftige og sprø marengs, dyppet i mørk sjokolade og oransje DecoMelts. Perfekt for festlige anledninger som påske eller bursdag!

Oppskrift av Johanna Cryer
Ingredienser
4 mediumstore egghviter
220 g sukker
2 teskjeer sitronsaft eller hvitvinseddik
1/2 teskje vaniljesukker
2 teskjeer maisstivelse
50 g mørk sjokolade
50 g DecoMelts oransje
Slik gjør du
- Sett ovnen på 100 grader
- Visp eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkret litt av gangen mens du visper. Visp til en hard marengs.
- Visp ned maisstivelse og eddik.
- Sprøyt ut marengsen i form av svaner.
- Sett inn i ovnen ca 1 ½ time. Steng av varmen og la brettet stå med ovnsdøren på gløtt, slik at marengsen savkjøles litt. Risikoen er at de sprekker hvis du tar dem ut for raskt.
- Dypp svanenes nebb i smeltet sjokolade når marengsen er helt avkjølt. Dypp nebbene når de er avkjølt ytterligere en gang i oransje DecoMelts.