Kok opp laken og rør om til sukkeret er oppløst. La avkjøles.
Innlagt sill med rotgrønnsaker
Ingredienser
ca 5 dl
Lake
1 dl eddik (12%)
2 ½ dl sukker
3 dl vann
1 ts allehånde korn
½ ts hvite pepperkorn
4 kryddernellik
1 laurbærblad
1 dl eddik (12%)
2 ½ dl sukker
3 dl vann
1 ts allehånde korn
½ ts hvite pepperkorn
4 kryddernellik
1 laurbærblad
1 pakke syltet sild på 420 g
5 sukkererter
2 asparges, i biter
5 reddiker, i skiver
½ rødløk, i skiver
½ gulrot, i skiver
5 sukkererter
2 asparges, i biter
5 reddiker, i skiver
½ rødløk, i skiver
½ gulrot, i skiver
Kok opp laken og rør om til sukkeret er oppløst. La avkjøles.
Skyll silda i kaldt vann og la den renne av. Skjær deretter i skrå 2 cm brede biter. Forvell sukkerererter og asparges i ca. 1 minutt og skyll deretter med kaldt vann. Legg silda med grønnsakene i en krukke. Fyll på med laken. Sett lokket på og sett den i kjøleskapet. La stå og trekke i 1-2 dager.
Skyll silda i kaldt vann og la den renne av. Skjær deretter i skrå 2 cm brede biter. Forvell sukkerererter og asparges i ca. 1 minutt og skyll deretter med kaldt vann. Legg silda med grønnsakene i en krukke. Fyll på med laken. Sett lokket på og sett den i kjøleskapet. La stå og trekke i 1-2 dager.