Forvarm ovnen til 200 grader. Tegn av bunnen på en kakeform med en avtakbar kant på bakepapir. Klipp ut og legg papiret i bunnen av formen. Smør og mel kantene på formen.
Sjokoladetrøffelkake
Ingredienser
Ca 12 biter
450 g mørk sjokolade, av god kvalitet (60 - 70% kakaoinnhold)
225 g smør
6 egg
1 dl sukker
2 dl kremfløte
225 g smør
6 egg
1 dl sukker
2 dl kremfløte
Pisket krem og friske bær til pynt
Forvarm ovnen til 200 grader. Tegn av bunnen på en kakeform med en avtakbar kant på bakepapir. Klipp ut og legg papiret i bunnen av formen. Smør og mel kantene på formen.
Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Sett til side.
Visp sammen egg og sukker i en annen bolle over vannbad. Varm blandingen forsiktig mens du fortsetter å vispe. Fjern skålen fra varmen etter noen minutter og visp videre til eggrøren er avkjølt, blir luftig og doblet i volum.
Forbered et vannbad ved å plassere en langpanne i ovnen og hell i kokende vann.
Hell røren i formen. Stek i vannbadet i ovnen i ca 15 minutter.
La avkjøles på et rist. Kaken kan enten nytes kald og har da en fudge-konsistens eller romtemperert og er da kremaktig. Server med en klikk krem og friske bær.
En skikkelig dekadent kake for de som elsker sjokolade!
Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Sett til side.
Visp sammen egg og sukker i en annen bolle over vannbad. Varm blandingen forsiktig mens du fortsetter å vispe. Fjern skålen fra varmen etter noen minutter og visp videre til eggrøren er avkjølt, blir luftig og doblet i volum.
Forbered et vannbad ved å plassere en langpanne i ovnen og hell i kokende vann.
Hell røren i formen. Stek i vannbadet i ovnen i ca 15 minutter.
La avkjøles på et rist. Kaken kan enten nytes kald og har da en fudge-konsistens eller romtemperert og er da kremaktig. Server med en klikk krem og friske bær.
En skikkelig dekadent kake for de som elsker sjokolade!