Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Sjokoladetrøffelkake
Forvarm ovnen til 200 grader. Tegn av bunnen på en kakeform med en avtakbar kant på bakepapir. Klipp ut og legg papiret i bunnen av formen. Smør og mel kantene på formen.

Sjokoladetrøffelkake

Ingredienser

Ca 12 biter
450 g mørk sjokolade, av god kvalitet (60 - 70% kakaoinnhold)
225 g smør
6 egg
1 dl sukker
2 dl kremfløte
Pisket krem ​​og friske bær til pynt
Forvarm ovnen til 200 grader. Tegn av bunnen på en kakeform med en avtakbar kant på bakepapir. Klipp ut og legg papiret i bunnen av formen. Smør og mel kantene på formen.
Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Sett til side.
Visp sammen egg og sukker i en annen bolle over vannbad. Varm blandingen forsiktig mens du fortsetter å vispe. Fjern skålen fra varmen etter noen minutter og visp videre til eggrøren er avkjølt, blir luftig og doblet i volum.
Forbered et vannbad ved å plassere en langpanne i ovnen og hell i kokende vann.
Hell røren i formen. Stek i vannbadet i ovnen i ca 15 minutter.
La avkjøles på et rist. Kaken kan enten nytes kald og har da en fudge-konsistens eller romtemperert og er da kremaktig. Server med en klikk krem ​​og friske bær.
En skikkelig dekadent kake for de som elsker sjokolade!