Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Beluga- og rødbetsbourguignon
Stek løk, hvitløk, rødbeter og gulrøtter i like store deler smør og olje til de har fått litt farge. Salte og peppre. Tilsett tomatpuré, laurbærblad, timian og kapers og surr videre i noen minutter. Hell på vinen og la den surre i noen minutter.

Beluga- og rødbetsbourguignon

Ingredienser

Til ca 4 porsjoner
1 gul løk, kuttet i båter
6 finhakkede hvitløksfedd
8 rødbeter, kuttet i båter
2 gulrøtter, kuttet i store biter
2 ss tomatpuré
3 laurbærblad
2 kvister fersk timian (alt. 1-2 ts tørket)
0,5 dl kapers
5 dl rødvin
1 ss Dijon sennep
3 ss grønnsakskraft (eller to terninger med vegetabilsk buljong)
3 dl beluga linser
ca 10 skogssopp, delt i to
10 skrelte perleløk
Salt, pepper, råsukker og smør eller olje til steking
Stek løk, hvitløk, rødbeter og gulrøtter i like store deler smør og olje til de har fått litt farge. Salte og peppre. Tilsett tomatpuré, laurbærblad, timian og kapers og surr videre i noen minutter. Hell på vinen og la den surre i noen minutter.
Tilsett deretter sennep og fond og slå på vannet slik at det dekker. La gryten småkoke under et lokk på middels varme i ca 20-30 minutter, eller til grønnsakene har myknet. I mellomtiden koker du linsene i henhold til instruksjonene på pakken.
Stek sopp og perleløk i en stekepanne til de får en fin farge. Salte og peppre. Tilsett så de ferdigstekte råvarene og linsene i gryten, og la alt surre i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Plukk ut laurbærbladene og timiankvistene før servering.