Stek løk, hvitløk, rødbeter og gulrøtter i like store deler smør og olje til de har fått litt farge. Salte og peppre. Tilsett tomatpuré, laurbærblad, timian og kapers og surr videre i noen minutter. Hell på vinen og la den surre i noen minutter.
Beluga- og rødbetsbourguignon
Ingredienser
Til ca 4 porsjoner
1 gul løk, kuttet i båter
6 finhakkede hvitløksfedd
8 rødbeter, kuttet i båter
2 gulrøtter, kuttet i store biter
2 ss tomatpuré
3 laurbærblad
2 kvister fersk timian (alt. 1-2 ts tørket)
0,5 dl kapers
5 dl rødvin
1 ss Dijon sennep
3 ss grønnsakskraft (eller to terninger med vegetabilsk buljong)
3 dl beluga linser
ca 10 skogssopp, delt i to
10 skrelte perleløk
Salt, pepper, råsukker og smør eller olje til steking
6 finhakkede hvitløksfedd
8 rødbeter, kuttet i båter
2 gulrøtter, kuttet i store biter
2 ss tomatpuré
3 laurbærblad
2 kvister fersk timian (alt. 1-2 ts tørket)
0,5 dl kapers
5 dl rødvin
1 ss Dijon sennep
3 ss grønnsakskraft (eller to terninger med vegetabilsk buljong)
3 dl beluga linser
ca 10 skogssopp, delt i to
10 skrelte perleløk
Salt, pepper, råsukker og smør eller olje til steking
Stek løk, hvitløk, rødbeter og gulrøtter i like store deler smør og olje til de har fått litt farge. Salte og peppre. Tilsett tomatpuré, laurbærblad, timian og kapers og surr videre i noen minutter. Hell på vinen og la den surre i noen minutter.
Tilsett deretter sennep og fond og slå på vannet slik at det dekker. La gryten småkoke under et lokk på middels varme i ca 20-30 minutter, eller til grønnsakene har myknet. I mellomtiden koker du linsene i henhold til instruksjonene på pakken.
Stek sopp og perleløk i en stekepanne til de får en fin farge. Salte og peppre. Tilsett så de ferdigstekte råvarene og linsene i gryten, og la alt surre i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Plukk ut laurbærbladene og timiankvistene før servering.
Tilsett deretter sennep og fond og slå på vannet slik at det dekker. La gryten småkoke under et lokk på middels varme i ca 20-30 minutter, eller til grønnsakene har myknet. I mellomtiden koker du linsene i henhold til instruksjonene på pakken.
Stek sopp og perleløk i en stekepanne til de får en fin farge. Salte og peppre. Tilsett så de ferdigstekte råvarene og linsene i gryten, og la alt surre i ytterligere 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Plukk ut laurbærbladene og timiankvistene før servering.