/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lag mat med saltstein

Lag mat med saltstein
Lag mat med saltstein

Gi råvarene dine et touch av salt

En saltstein er et spennende verktøy på kjøkkenet, som kan fungere både som naturens egne komfyr og serveringsfat. Du kan altså både tilberede råvarene rett på steinen og bruke den til servering. Saltsteinene våre kommer fra himalayafjellene og består av 100% naturlig krystallsalt.
Hvis du skal bruke saltsteinen avkjølt plasserer du den i fryseren i ca. 30 minutter. Deretter er den klar til å brukes til servering av for eksempel sashimi, eller hvorfor ikke en kald dessert? Saltsteinen kan også varmes opp i ovnen, men da er det viktig at ovnen varmes opp sammen med saltsteinen, ellers kan den risikere å sprekke. Dan oppvarmede steinen kan deretter brukes til å tilberede mindre fisk- eller kjøttbiter rett ved spisebordet, og den holder varmen i opp til 20 minutter. Du kan også varme saltsteinen på en gassgrill. Begynn da med lav temperatur og øke den gradvis, etter 45 minutter er steinen klar til å brukes.

Imponer gjestene med disse enkle tipsene:

  • Server melonsnitter rett fra saltsteinen og topp med fetaost, mynte og honning.
  • Fordel gravet laks på en kald saltstein og la den ligge i fem minutter. Snu den og la den ligge i ytterligere fem minutter. Strø over hakket dill og garnere med sitron.
  • Varm opp saltsteinen til 200 grader. Legg på laks og stek raskt. Server sammen med romsaus.
  • Server og nyt!
Kunnskapen kommer fra Vikingsun.