/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bestikkguide

Bestikkguide
Bestikkguide
Et vakkert bestikk binder sammen borddekkingen og gir måltidet et siste magisk touch. Men hvordan skal man tenke når man velger bestikk? Og hvordan tar man vare på det? Her finner du håndfaste tips og pleieråd som hjelper deg å velge bestikk som kan være med deg lenge.
Bestikk er noe du bruker hver dag, så du bør satse på kvalitet. Det er viktig at bestikket kan rengjøres ordentlig og at det føles bra å spise med. Stålbestikk merket med 18/10 eller 18/18 holder høy stålkvalitet og vil ikke eldres på mange år. Sørg for at bestikket også er polert mellom pinnene på gaffelen - hvis det jukses der samler bakterier seg lett, selv etter vask.

1. Tenk gripevennlig

Det er viktig å tenke på hvordan bestikket ligger i hånden, når du velger bestikk. Enkelte foretrekker et større håndtak for et bedre grep og enklere håndtering. Andre foretrekker et nettere bestikk. Det enkleste er helt enkelt å gå inn i en butikk og prøveholde noen ulike bestikk for å finne din favoritt!


2. Klassisk er alltid rett

En bølget og stilren form passer de fleste borddekkinger, både til fest og hverdags. Hvis du vil gi bort et bestikk som gave, er et klassisk mykt design vanligvis et sikkert kort.


3. Men ikke vær redd for å prøve noe nytt

Vær ikke redd for å prøve noe nytt når det kommer til designet. Rette former bryter opp mot de runde tallerkene og skaper oppmerksomhet. En annen farge enn rustfritt overrasker og blir fort et samtaleemne under middagen.

Spesialbestikk


1. Grillbestikk

Grillbestikk har vanligvis skarpe taggete kniver som enkelt skjærer gjennom kjøttbiter og grillede råvarer. Det er ikke uvanlig at håndtaket på grillbestikk er laget av tre, men det handler mer om designet fremfor funksjonen.


2. Dessertbestikk

Dessertbestikk er mindre enn vanlig spisebestikk, og kan også brukes til forretter eller som barnebestikk.


3. Fiskebestikk

Fiskekniver har klassisk et bredere blad som skal gjøre det enklere å løfte filéen fra fisken. Det hindrer deg ikke å dekke på med fiskebestikk selv om du serverer benfri fisk. Den avrundede formen tilfører et organisk element på spisebordet.

Ta vare på bestikket ditt!

  • Vask bestikket så fort som mulig etter bruk, og skyll alltid av dem før du setter dem i oppvaskmaskinen
  • Håndvask bestikk med treskaft
  • Unngå å la bestikket ligge i bløt med direkte kontakt mot andre bestikk, det kan danne galvanisme som gir flekker
  • Vent til bestikket er helt tørt før du legger det tilbake i skuffen
  • Bestikk som ligger løst i bestikkskuffen kommer etterhvert til å få riper, så oppbevar gjerne det finere bestikket ditt i orginalkartongen
  • Bruk et mildt poleringsmiddel hvis bestikket har blitt flekkete
Bestikkguide