/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lenge leve kvalitet!

Lenge leve kvalitet!
Lenge leve kvalitet!
Gjør et klokt og langsiktig valg når du handler og velg kvalitetsprodukter som holder over tid. Det tjener både du og miljøet på.
Kvalitet for oss på Cervera innebærer gjennomtenkte og langsiktige beslutninger i hele verdikjeden. Ta del av reisen vår mot å bli et enda mer bærekraftig selskap her og lær deg mer om hvordan vi jobber med bærekraft.

Vi på Cervera er klare til å ta utfordringen

For oss er veien fremover og fokuset vårt akkurat nå ligger på følgende områder:
  • Måle klimaavtrykket vårt i hele verdikjeden og virksomheten vår for å aktivt redusere klimapåvirkningen vår.
  • Redusere klimaavtrykket vårt sammen med samarbeidspartnerne våre.
  • Redusere klimaavtrykket på produktene vi produserer ved å benytte oss av materialer og produksjonsprosesser som har lavere klimapåvirkning.
  • Bruke fornybar elektrisitet i virksomheten vår, produksjonsprosessen og våre samarbeidspartneres verdikjede.
  • Fremme og jobbe med mer sirkulære prosesser.
  • Engasjere kundene våre i bruk og vedlikehold av produkter for å redusere sin egne klimapåvirkning.
  • Støtte klimaprosjekter og initiativer som aktivt binder eller fanger opp karbondioksid.

Hadet PFAS - og hei biobasert!

På Cervera er vi bevisste på at produkter vi selger er sikre å bruke og ikke inneholder skadelige kjemikalier. Derfor har vi besluttet å aktivt jobbe med å fase ut produkter som inneholder PFAS-stoffer. Vår ambisjon er å fase ut PFAS innen år 2025, noe som er en stor utfordring, men ved å handle nå håper vi å kunne gå over til PFAS-fritt frem til da. Samtidig som at produkter som inneholder PFAS kontinuerlig fases ut av sortimentet vårt, lanserer vi denne våren dessuten våre første egne PFAS-frie bakeprodukter fra vårt eget varemerke Anders Petter. De nye produktene er laget i kullstål og har et keramisk forsterket belegg, som er fri fra PFAS-stoffer som PFAO og PTFE, som passer perfekt til baking og som i tillegg er enkel å rengjøre. Serien inneholder springformer, en brødform, en muffinsform og rektangulære ovnsformer.
I tillegg er det premiere for våre nye kjøkkenredskap fra Anders Petter som er laget av biobasert plast, samt en kombinasjon av biobasert plast og rustfritt stål. Den biobaserte plasten består av to forskjellige typer plast - håndtaket er laget i biobasert PE og en funksjonsdel i biobasert PPA som tåler høy varme. Råvaren kommer primært fra sukker og oljer og kan uten problem gjenvinnes, noe som er et bedre alternativ enn fossilbasert plast. Den nye redskapsserien inneholder en stekespade, sleiver, en visp, palettkniver og rivjern.

Mindre luft

Til forpakningene, emballasjen og etikettene våre brukes papir og plast. Vår ambisjon er å redusere mengden papir og plast som brukes og erstatte jomfruelig materiale med resirkulert eller fornybart og sertifisert materiale uten å gå på akkord med produktets levetid. Vi vil fremme et sirkulært kretsløp for våre forpakninger og forbruksmateriale som emballasje og etiketter.
I løpet av 2020 og 2021 har vi gjort en overgripende kartlegging av våre forpakninger, emballasje og etiketter i produksjonsstadiet, sentrallager og butikk. Nye forpakningsstørrelser for e-handelstransport er utviklet. Alle våre e-handelsforpakninger er laget i FSC-sertifisert bølgepapp og trykkene er vannbaserte og kan resirkuleres etter de har utført sitt formål. Emballasjen er laget i 50% gjenvunnet plast.
Rett forpakningsstørrelse er avgjørende for å hindre at produktet skades under transport og for å redusere mengden luft og emballasje som brukes i forpakningen.

Tidløst design

Et viktig aspekt fra et bærekraftsperspektiv er å som konsument satse på å investere i klassikere av høy kvalitet i et tidløst design. På den måten er du immun mot raske trender og ulike typer tilbakevendende og gjentatte designsvingninger. På Cervera kan listen over nettopp denne typen designklassikere gjøres lang - og vi vil gjerne prate om disse, ikke bare ut i fra et bærekrafts- og kvalitetsperspektiv, men at disse klassikerne med tidløst design også faktisk er veldig stilige! Det kan handle om både klassiske innredningsdetaljer men også produkter til kjøkkenet ditt. For eksempel Iittalas ikoniske Savoy-vase designet av Alvar Aalto og Aino Marsio-Aalto fra 1936. For å ikke snakke om Rörstrands umåtelige populære serie Ostindia av Nils Emil Lundström fra 1932, Louise Adelborgs Swedish Grace fra 1930 og Marianne Westmans Mon Amie fra 1952.