/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Høstens kinesiske spiskammer

Høstens kinesiske spiskammer
Høstens kinesiske spiskammer
Vi trer inn i en ny høstsesong på Cervera med eksotiske smaker fra det fjerne østen! Sammen med Jimmy Guo, som er en av Sveriges mest interessante kokker akkurat nå, trer vi inn i det myteomspunnede kinesiske kjøkkenets spennende verden og lar sansene våre ferdes blant nye uventede smaksdimensjoner. Velkommen til Jimmy Guos kinesiske spiskammer, der han guider oss blant smaker, teknikker og redskapene du trenger for å lykkes som en mester på det 400 000-årige kinesiske kjøkkenet!
Jimmy Guo tilbereder helstekt fisk

Jimmy tipser!

“Å servere en hel fisk er noe av det mest imponerende man kan gjøre som middagsvert. Egentlig er det ikke spesielt vanskelig, men det kommer garantert til å se utrolig imponerende ut. Den største utfordringen er å finne en måte å dampkoke fisken på. Har man dampfunksjon på ovnen er det enkelt. Men det går også fint å dele fisken på midten slik at den får plass i to bambuskurver stablet på hverandre. Sett bare varsomt sammen fisken igjen før servering og dekk skjøten med garnityren. Eller så lager du bare oppskriften med fiskefiléer og justerer koketiden deretter. Hvordan man enn gjør det, er dette en utrolig god måte å spise fisk på. Til denne oppskriften anbefales fisk med hvitt kjøtt som uer, havabbor, dorade eller gjørs. Be gjerne fiskehandleren om å rense og filetere fisken så slipper du å gjøre det hjemme.”
Fra Jimmys kokebok “Mitt kinesiske skafferi”.
Asiatisk dekket bord med blått og hvitt servise
Glem alt som heter minimalisme når det kommer til det kinesiske kjøkkenets mangeårige tradisjon - og det samme gjelder borddekkingen. More is more - men på en veldig behagelig måte. Dekk på med sterk karakter men bestem deg for en eller et par farger som du jobber med på en nyansert måte. For eksempel blått, hvor du matcher og mismatcher med ulike typer blått, men først og fremst flere forskjellige mønster. Det kan dreie seg om skarpe geometriske former som blandes med mer harmoniske mønster fra naturen, for eksempel blomster og blader. Eller hvorfor ikke hente inspirasjon fra dyreriket og style med porselen som har fiskeskjellmønster eller tydelig avbildede dyr som fugler. Eller hva med en tallerken med fiskemønster?! Våg å eksperimentere med en aksentfarge i borddekkingen din, for eksempel passende rødt. Ikke glem å legge til naturelementer for å gi den en litt mer rolig og organisk siste touch. Det kan oppnås ved å for eksempel servere dumplings rett fra dampkurven eller bruke bestikk og annet tilbehør som har tredetaljer, som bambus.