/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Gavesett

Utvalgte gaver fra Rörstrand, Iittala & Mummi
Gavesett
Gavesett
Er du på jakt etter en gave men vet ikke helt hva du skal gi bort? Er det noen som fyller rundt år? Eller kanskje er det en student som skal flytte hjemmefra? Vi har samlet våre fem beste gavesett som vi har håndplukket for å gjøre det enklere for deg - med noe som passer for alle forskjellige stiler.

Rörstrand Mon Amie - ikonisk & tidløs

Skal du gi bort en gave til noen som elsker ordentlige designklassikere? Da skal du se hit! Å gi bort deler fra Rörstrands klassiske, tidløse og ikoniske Mon Amie-serie kommer aldri til å slå feil. Da Marianne Westman designet serien allerede på 1950-tallet ble det en serie der designet tok oss med storm, forestillende en blomst en regntung midtsommer. Den distinkte koboltblå fargen som kjennetegner Mon Amie er dessuten akkurat nå en av de mest trendy seriene og kan styles til å både bli mer tidsriktig eller mer klassisk med andre mer tidløse borddekkingsdetaljer.

Rörstrand Ostindia/Floris - rustikk & naturnære

Den populære serien Ostindia fra Rörstrand er en serie som de siste årene har fortjent umåtelig mye kjærlighet, i takt med at vi på design- og trendkartet har funnet mer tilbake til den rustikke og omfavnende estetikken. Serien passer perfekt hos dem der hjemmet går i mer varme og naturnære toner og som liker karakteristiske motiver fra naturen. Sammen med søsterserien Floris blir kombinasjonene en matching som er vanskelig å slå. På tross av sitt rike mønster, passer de alle dekkede bord og kan kombineres med mange typer av bestikk, glass og tekstiler - noe som gjør at seriene fungerer like fint til hverdags som til de mer festlige anledningene.

Rörstrand Swedish Grace - klassisk & minimalistisk

Den svenske trotjeneren Swedish Grace fra Rörstrand kan vi nesten kalle for det moderne folkehjemmets porselen. Hvis du ikke vet hva du skal gi bort til noen i gave så er dette det soleklare valget! Å gi bort deler fra Swedish Grace, som finnes i flere vakre nyanser og få noen til å begynne å samle på serien, er en fin gest. Serien, laget i meget robust feltspat, er en skikkelig arbeidshest som holder år etter år og passer i alle slags hjem. Det avskallede og minimalistiske designet gjør at forutsetningene for å style med porselenet på det dekkede bordet er uendelige etter egen smak og behag.

Arabia Mummi - lekent gjennom livet

Trenger Mummi noen nærmere introduksjon? Neppe! Våre venner fra Mummidalen tar alle generasjoner med storm og Arabias sesongserier elskes av alt fra hardbarkede designentusiaster, dedikerte Mummi-samlere til småbarn. Med andre ord: Mummi kan aldri slå feil og sommerens serie Hagefest er ingen unntak! I motivet til Hagefest-serien tilbringer Mummitrollene sommeren sammen med sine nye venner, tigerne, som har rømt fra dyreparken. Hagefest er den siste sommerkolleksjonen illustrert av Tove Slotte, det i seg selv gir serien en ikon-status!

Iittala - tidløst design

For de designinteresserte er en gave fra Iittala et åpenbart valg. Med sin rike designhistorie, båret i hovedsak av den finske arkitekten og designeren Alvar Aalto, er Iittalas produkter, både fra gamle arkiv-favoritter til nye, høyt verdsatt. Sist i rekken av tidligere ikoner som har blitt relansert, er serien Tundra designet av Oiva Toikka i 1970, som er en vakker og nostalgisk kolleksjon inspirert av tundraen i den nordiske naturen. Iittalas glasserier er vakre å kombinere med hverandre, bland for eksempel Tundra med seriene Kastehelmi og Essence for å skape mer liv til borddekkingen.