/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

By på pannacotta til Alle Hjerters dag

By på pannacotta til Alle Hjerters dag
Feir Alle hjerters dag med en romantisk dessert! Hva passer bedre enn vår kremede søte og syrlige hvit sjokolade- og bringebærpannacotta i champagneskåler?
Ingredienser
Til 4 porsjoner

HVIT SJOKOLADEPANNACOTTA
150 g hvit sjokolade
3 dl fløte
3/4 dl sukker
½ ts vaniljepulver
2 ts gelatinpulver alt. tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
2 ss vann
1 dl yoghurt, 10%

BRINGEBÆRPANNACOTTA
200 g bringebær, frosne
3 dl fløte
1 dl sukker
2 ts gelatinpulver alt. tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
2 ss vann

TOPPING
Bringebær, blåbär
10 g hvit sjokolade, revet

Slik gjør du:

Hvit sjokoladepannacotta:
1. Grovhakk sjokoladen og bland med fløte, sukker og vanilje i en kasserolle.
2. Kok opp og rør rundt til sjokoladen har smeltet, sett til side for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i mikro i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør inn yoghurt og den smeltede gelatinen i fløteblandingen.
5. Fordel pannacottaen i fire glass eller små skåler og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
Bringebærpannacotta:
1. Tin bringebærene og miks eller mos dem jevne, passér gjennom en finmasket sil.
2. Rør sammen saften fra bringebærene med fløte i en kasserolle, kok opp og sett til siden for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i mikro i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør inn den smeltede gelatinen i fløteblandingen.
5. Fordel pannacottaen i de halvt fylte glassene og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
5. Ta frem desserten fra kjøleskapet 10 minutter før servering, topp med ferske bringebær, blåbær og revet hvit sjokolade.
Du kan velge å lage pannacottaen i lag eller som vi har gjort her, på hver sin side av glasset. Bare pass på at pannacottaen får stivne skikkelig før du fyller på neste lag.
Bilder og oppskrift: Yvonne Landin - Blogg: bakalite.se, Instagram: @bakalite.se