By på pannacotta til Alle Hjerters dag

Feir Alle hjerters dag med en romantisk dessert! Hva passer bedre enn vår kremede søte og syrlige hvit sjokolade- og bringebærpannacotta i champagneskåler?
Ingredienser
Til 4 porsjoner
HVIT SJOKOLADEPANNACOTTA
150 g hvit sjokolade
3 dl fløte
3/4 dl sukker
½ ts vaniljepulver
2 ts gelatinpulver alt. tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
2 ss vann
1 dl yoghurt, 10%
BRINGEBÆRPANNACOTTA
200 g bringebær, frosne
3 dl fløte
1 dl sukker
2 ts gelatinpulver alt. tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
2 ss vann
TOPPING
Bringebær, blåbär
10 g hvit sjokolade, revet




Slik gjør du:
Hvit sjokoladepannacotta:
1. Grovhakk sjokoladen og bland med fløte, sukker og vanilje i en kasserolle.
2. Kok opp og rør rundt til sjokoladen har smeltet, sett til side for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i mikro i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør inn yoghurt og den smeltede gelatinen i fløteblandingen.
5. Fordel pannacottaen i fire glass eller små skåler og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
2. Kok opp og rør rundt til sjokoladen har smeltet, sett til side for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i mikro i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør inn yoghurt og den smeltede gelatinen i fløteblandingen.
5. Fordel pannacottaen i fire glass eller små skåler og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
Bringebærpannacotta:
1. Tin bringebærene og miks eller mos dem jevne, passér gjennom en finmasket sil.
2. Rør sammen saften fra bringebærene med fløte i en kasserolle, kok opp og sett til siden for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i mikro i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør inn den smeltede gelatinen i fløteblandingen.
5. Fordel pannacottaen i de halvt fylte glassene og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
5. Ta frem desserten fra kjøleskapet 10 minutter før servering, topp med ferske bringebær, blåbær og revet hvit sjokolade.
2. Rør sammen saften fra bringebærene med fløte i en kasserolle, kok opp og sett til siden for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i mikro i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør inn den smeltede gelatinen i fløteblandingen.
5. Fordel pannacottaen i de halvt fylte glassene og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
5. Ta frem desserten fra kjøleskapet 10 minutter før servering, topp med ferske bringebær, blåbær og revet hvit sjokolade.
Du kan velge å lage pannacottaen i lag eller som vi har gjort her, på hver sin side av glasset. Bare pass på at pannacottaen får stivne skikkelig før du fyller på neste lag.
Bilder og oppskrift: Yvonne Landin - Blogg: bakalite.se, Instagram: @bakalite.se