Vilkår

Smeg

Smeg ble grunnlagt av den italienske entreprenørfamiien Bertazzoni. Familien Bertazzoni har hatt entreprenørskapet i blodet helt siden starten av 1800-tallet. Fra begynnelsen var familien smeder, men på 1950-tallet begynte Bertazzoni i stedet å utvikle kjøkkenprodukter og det skulle vise seg å bli en vellykket satsing. Det første tiåret lå fokuset på gasskomfyren, men derfra utviklet de virksomheten gjennom å hele tiden utøke sitt sortiment og sin kompetanse.

Smeg leverer en kvalitet som tiltaler mange og i dag er Smegs hvitevarer og husholdningsprodukter populære både hos privatpersoner og firmaer. En vannkoker eller en brødrister fra Smeg finnes i dag på manges ønskeliste. Det ligger mye tanke og arbeid bak hvert produkt, en forklaring på den store fremgangen.

Smeg drives fortsatt av familien Bertazzoni. Nå har den tredje generasjonen tatt over og selskapet fortsetter å ekspandere.

Smeg er et akronym av navnet “Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla” som med en fri oversetting betyr “Emilianske metallemaljeringsverk i Guastalla”. Det var nemlig i Guastalla, et sted i Nord-Italia som ligger nær Reggio Emilia, som alt startet. Den dag i dag ligger fortsatt Smegs hovedkontor i Guastalla.

Design og kvalitet

I dag finnes Smeg i flere deler av verden. At Smeg har oppnådd suksess på flere markeder er ikke rart. Smeg har et elegant og karakteristisk design. Den runde formen, detaljene i krom og de unike fargene er vanskelige å motstå. Å ha et kjøkkenredskap fra Smeg fremme på kjøkkenbenken fungerer like mye som en vakker detalj som en praktisk.

Det er ikke kun designet som er viktig for Smeg, tvert om. Når Smeg utvikler sine produkter er det også med fokus på kvalitet og effektivitet. De fleste av produktene er laget av rustfritt stål, som er et robust materiale og et hygienisk valg. Bortsett fra å være både vakre og robuste er produktene i tillegg utviklet for å være enkle i bruk. Produktene går gjennom gedigne tester før de godkjennes på alle punkter. Det krever rett og slett veldig mye før Smeg vil sette navnet sitt på et produkt.

Smeg har dessuten en rekke designutmerkelser i ryggen, blant annet:

  • Good Design Award (2012-2020)
  • iF Design Award (2015, 2017)
  • Red Dot Design Award (2015-2019)

Holdbart arbeid

Smeg arbeider aktivt for en mer holdbar verden. Selskapet lever og ånder for produktkvalitet, teknikk og design. Dette viser seg i alt fra materialvalg til produktene til hovedkontorets utforming. På hovedkontoret står intelligent konsumsjonshåndtering i fokus og kontoret vant i 2007 konkurransen Modena Domotic, for sine innovative og miljøvennlige løsninger.

Hensyn til miljøet tas i alle ledd av produksjonen. Et spesielt fokus legges på valg av materiale. Aluminium, stål, glass og messing er vanlige materialer i Smegs produkter. De er alle et materiale som er enkle å gjenvinne.

At Smegs produkter er så gedigne er også av et miljøvennlig aspekt. Gjennom å kjøpe et produkt du kan ha lenge, slipper miljøet å utsettes for unødvendig påvirkning. Dessuten er alle Smegs hvitevarer utviklet for å ha et så lavt energiforbruk som mulig. Det er ingenting som etterlates til tilfeldigheten. Miljøet er med i alle ledd. Standarden er “Made in Italy”, det vil si en skikkelig høy kvalitet og lekkert design på hvert produkt.

Smeg | Trendy husholdningsmaskiner - Rask levering Smeg | Trendy husholdningsmaskiner - Rask levering

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.