Vilkår

Orrefors Carat

Design Lena Bergström

Glasserien Carat fra Orrefors er inspirert av edelstener og juveler, designet av glass- og tekstildesigneren Lena Bergström. Serien har gjennom årene blitt veldig populær, noe som ikke kom helt uventet, da Bergströms glassverk er fortryllende vakre.

Lena Bergström

Lena Bergströms design gjenkjennes gjennom kontraster, modernitet og lekenhet. Hun tør å gjøre det uventede og skaper dermed spennende og innovativ glasskunst.

Bergström ble født i 1961 i Umeå. Etter videregående jobbet hun som dekoratør på butikken Domus. Senere flyttet hun til Stockholm for å gå på forskjellige kunst- og håndverksskoler, før hun tilslutt begynte på Konstfack. Selv sier hun at studiene hennes var udisiplinerte. Det udisiplinerte kan man se i hennes glasskunst, som tør å utfordre den konvensjonelle glasskunsten. Hun ble uteksaminert fra Konstfack i 1989 og startet deretter frilans som designer. I 1992 slo Bergström igjennom som tekstildesigner, i 1994 ble hun ansatt av Orrefors, hvor hun har jobbet siden dengang. Hun har produsert flere serier som har blitt satt stor pris på.

Parallelt med sin glasskunst jobber Bergström fortsatt også med tekstiler. Hennes tekstiler er, i motsetning til glasskunsten hennes, grafisk. Hun sier selv at hun dras i mot harde tekstiler og mykt glass. Det uventede er gjennomgående i alt hun gjør.

Bergström har tatt i mot flere utmerkelser og priser for sin design.

Carat

I Carat-serien finnes det flere forskjellige deler som er vakre å dekorere hjemmet med. De forskjellige delene er vakre å ha stående fremme godt synlig selv når de ikke er i bruk. Det glitrende krystallglasset fanger opp lysrefleksjoner og føles dermed levende og organisk. Kjøp noe eller fyll hele hjemmet ditt med flott krystallslipt glass.

Å gi bort en lysestake, champagneglass, en skål eller en flaskepropp fra Carat pleier å være en veldig populær gave hos de aller fleste. Glasset er tidløst og lett å falle for.

Vase

Den runde vasen finnes i to størrelser, 11 cm og 18 cm. Med en vakker krystallvase i hjemmet, kommer du alltid til å ville kjøpe med hjem snittblomster å fylle den med.

I tillegg til den runde vasen, finnes det også høyere vaser i forskjellige design. Vasene er vakre å plassere ved siden av hverandre.

Lysestake

Lysestakene i Carat-serien er tilgjengelig i forskjellige design når det gjelder størrelse og detaljer. Enten du foretrekker rustfrie detaljer eller messingdetaljer, finnes det en lysestake for deg. De høye lysestakene glitrer fantastisk og gjør seg like bra på spisebordet som på salongbordet. 

Lyslykt

De fantastiske lyslyktene minner om vakre snøkrystaller. Lyset reflekteres i glasset på en måte som gjør at du sannsynligvis vil tenne dem hver dag. Lyslyktene er tilgjengelige i flere forskjellige størrelser som det er fine å plassere ved siden av hverandre.

Tallerken

Server mat med stil på en tallerken fra Carat. Den bølgede krystallen får maten til å føles ekstra luksuriøs. 

Asjett

En glitrende asjett blir aldri feil for en fin servering av forretten eller for å legge salat eller brød på.

Champagneglass

Vakker krystall og champagne, mer luksuriøst enn det blir det neppe.

Flaskepropp

Lukk flaskene dine med stil med en flaskepropp.

Skål

Vakker skål å ha frukt, søtsaker eller snacks i. Like fin å ha stående fremme på bordet eller i hyllen som en pyntegjenstand.

Carat Orrefors | Slipt krystall - Fri frakt over 499 Carat Orrefors | Slipt krystall - Fri frakt over 499

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.