Vilkår

Gense

Gense forbindes verden over med bestikk av høy kvalitet som gjør hverdagen litt vakrere. Selskapet har en lang og spennende historie, og er i dag en av Europas ledende bestikkprodusenter. Genses produkter har alltid hatt nyskapende design som sitt kjennetegn, og de er kjent for høy kvalitet i både form og funksjon. Gense har hatt med seg kjente formgivere siden begynnelsen av 1900-tallet. Med respekt for tradisjon og det komplekse i håndverket, har de bidratt til førsteklasses skandinavisk design, noe som er Genses fremste kjennemerke.

Navnet Gense er en forkortelse av Gustav Eriksson NySilverfabrik Eskilstuna. Håndverkeren Gustav Eriksson, som stiftet selskapet i 1856 i Eskilstuna, var spesialist innen produksjon av kakkelovnsdører. Det var først da sønnen Axel Eriksson tok over virksomheten i 1885 at Gense tok den avgjørende beslutningen om å øke sortimentet med bestikk og sølvplettert servise. Siden begynnelsen av 1900-tallet har Gense samarbeidet med formgivere som har jobbet tett med håndverkerne, med stor hengivenhet og gjensidig respekt. Dette er et historisk særtrekk for den berømte svenske kunstindustrien hvor artisteri, håndverk og teknologiske prestasjoner går hånd i hånd. Siden Gense ble grunnlagt for drøye 150 år siden har mange bestikk vandret ut i verden og blitt elsket gjennom generasjoner.

De Kongelige hoffleverandørene ble utnevnt av H.M. Konungen og H.M Drottningen. Gense fikk tittelen sin i 1982 av Sveriges konge. Dersom man er Carl XVI Gustafs hoffleverandør regnes man som den absolutt beste representant innenfor sin bransje. Hoffeleverandør-tittelen er derfor en ære og et bevis på at Genses produkter holder aller høyeste kvalitet.

Gense Gense

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.