/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mandoliner

En mandolin er ikke det samme som et rivjern eller en julienne, men derimot et utmerket supplement. En mandolin skiver grønnsaker i den tykkelsen du ønsker. Har du først prøvd en mandolin, er den vanskelig å være uten. Du vil raskt innse hvor utrolig nyttig kjøkkenredskapet er.
Mandoliner
Mandoliner
På lager
Varemerke

    A

  • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
43 produkter
40 av 43 produkter

Mandoliner

En mandolin er en grønnsaksskiver som gir tynne skiver og ofte også litt tykkere skiver, ettersom mange mandoliner tilbyr muligheten å justere tykkelsen. Med en mandolin på kjøkkenet ditt er det lett å lykkes med matlagingen!

Hvordan fungerer en mandolin?

En mandolin skiver grønnsaker i skiver når du drar grønnsaken over knivbladet. Grønnsaken skives ved å dra den frem og tilbake. Å skive grønnsaker er enkelt og smidig med en mandolin.
Som med alle kjøkkenredskap finnes det ulike varianter av mandoliner. En del tilbyr en tykkelse og andre tilbyr flere. Noen mandoliner er en kombinasjon mellom en mandolin og en julienne, noe som gjør at du kan høvle og strimle grønnsakene dine.
En mandolin har en plate som vanligvis kan vippes slik at det som skives kan samles under mandolinen. Det finnes store og små mandoliner. I noen mandoliner, i tillegg til tykkelse, kan du også bytte blad som påvirker hvordan skivene skives, det vil si hvis du vil ha slette, riflet eller vaflet skiver.
En mandolin høvler omtrent på samme måte som en food prosessor, men det tar mindre plass, er ofte billigere og gir deg dessuten mer kontroll over det du skal høvle. Den er også smidigere å ta frem hvis du bare skal høvle en liten mengde.

Hva kan man gjøre med en mandolin?

Når du først har fått en mandolin, er det ikke usannsynlig at du begynner å lure på hvordan du lagde mat før du hadde en. Å finne bruksområder for en mandolin er ikke vanskelig, tvert imot.

Wok

I en sprø wok er grønnsakene ofte basen, hva passer da bedre enn et smidig verktøy for å høvle dem. Skive grønnsakene raskt, smidig og i jevne skiver og sleng dem i en wokpanne som en ordentlig profesjonell kokk. Til woken kan du servere en god asiatisk agurksalat, som du enkelt lager ved hjelp av mandolinen din.

Hjemmelagde chips

Lag hjemmelagde chips med mandolinen din! Skiv poteten tynt og hell over olje før du setter de inn i ovnen, i en frityrkoker eller i en varmluft frityrkoker. Bortsett fra potet kan du også lage chips av gulrot, pastinakk og eple.

Potetgrateng

Synes du det tar altfor lang tid å stå å skive potet for hånd med kniv, for at du skal orke å lage en potetgrateng? I så fall er mandolinen din beste venn. Potetgratengen trenger ikke bare være festmat, med en mandolin til hjelp kan den regnes som rask hverdagsmat.

Piff opp salaten

Gjør salaten ekstra fin ved å høvle over polkabeter, gulrøtter eller rødbeter. Instrumentet mandolin er noe annet, men kjøkkenredskapet er faktisk døpt etter instrumentet ettersom håndbevegelsen når man spiller mandolin er veldig lik bevegelsen man gjør når man skiver grønnsaker på mandolinen.