/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Trykkoker

Spar energi med en trykkoker. Med en trykkoker beholder du vitaminene og næringen i maten. Ettersom tiden du koker halveres, sparer du også energi. Finn din trykkoker hos oss.
Trykkoker
Trykkoker

Trykkoker fra Tefal og Hamilton Beach

Hvis du først begynner å lage mat i en trykkoker, kommer den nok fort til å bli en favoritt på kjøkkenet. For hvem vil vel ikke at det skal gå raskere å lage maten, uten å måtte kompromisse med noe?
Vi har trykkokere som du kan sette på komfyren fra Tefal og elektriske fra Hamilton Beach.

Hvordan fungerer en trykkoker?

En trykkoker har et kar som er lufttett. Ettersom karet er lufttett slippes det ikke noe damp ut, i stedet øker trykket i karet og dermed kokepunktet. Karets høye trykk og temperatur reduserer tilberedningstiden betydelig, ofte til mindre enn halvparten av tiden det skulle ta å tilberede maten uten en koker. Noen ganger reduseres tiden med så mye som til en fjerdedel.

Hvor varmt er det en trykkoker?

Temperaturen pleier å ligge rundt 120 grader.

Kan det bli farlig?

En ventil passer på at trykket reguleres. Skulle ventilen bli tett er det en sikkerhetskonstruksjon som aktiveres.

Mange fordeler

Fordelene er veldig mange.

Raskt

Det går raskt å lage mat i en trykkoker. Alle rettene som du tidligere har klassifisert som langkokt, kan du nå kalle for en rask hverdagsfavoritt.

Økonomisk

En del ting som koster mindre, kan kreve en del tilberedningstid, for eksempel en del kjøtt og tørkede bønner. Med en koker kan du kjøpe det du kanskje ellers unngår å kjøpe fordi tilberedningstiden er for lang.
“Tid er penger” er det gamle uttrykket som kommer godt med når du har en koker. For hvis det er en ting du gjør, så er det å spare tid.

Energibesparende

Det går raskere, men du trenger ikke å bruke mer energi. Takket være kjøkkenmaskinens konstruksjon sparer du ikke bare tid, men også energiforbruket.

Enkel

Den er enkel å lage mat i. Det kreves ingen direkte tilvenningsperiode for å lære seg maskinen, men ofte er det bare å komme i gang umiddelbart.

Elektrisk trykkoker

Det finnes elektriske trykkokere som i stedet for å plasseres på komfyren, kan stå fritt på kjøkkenbenken. Mange elektriske kokere er også slowcookere.

Hvordan bruker man en trykkoker?

Noen ting kan være bra å ha oversikt over før du begynner å lage mat.
Bra å tenke på:
  • Tiden maten skal trykkokes regnes fra når kokeren begynner å koke, ikke fra når lokket settes på.
  • En koker for komfyren kan du bruke på alle komfyrer. Generelt skal trykkokeren kokes på noe lavere temperatur enn hvis du skulle koket i en vanlig gryte.
  • Ikke åpne kokeren mens den er under trykk. Du kan lette på trykket på ulike måter, det pleier å kan leses i oppskriften hvordan trykkokeren helst skal trykkutjevnes.
  • Les alltid den tilhørende manualen for din trykkoker.
Forskjellige måter å trykkutjevne:
  • Sett kokeren i vasken og skyll vann over lokket.
  • Ta vekk kokeren fra platen og åpne forsiktig låsemekanismen. Dampen kommer da til å forsvinne raskt og deretter kan du ta av lokket.
  • Slå av kokeren og vent i ca et kvarter. Trykket kommer da til å falle og du kan deretter åpne kokeren.

Oppskrift

Du kan lage all slags mat. Det er mange oppskrifter som er anpasset for tilberedning i trykkoker, men tør også å prøve deg frem. Ofte er det jo på den måten man finner sine favoritter.