Vilkår

Oksefilé med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

0 stjerner
Oppskrift: Köket.se

Ingredienser

4 porsjoner

Oksefilé
800 g oksefilé
smør, til steking
2 kløfter hvitløk
2 kvister rosmarin
salt
pepper


Bearnaisesaus
500 g smør
2 kløfter hvitløk
1 dl vann
2 ss hvitvinseddik
2 sjalottløk
2 ss estragon (dragon i eddik)
5 eggeplommer
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Ovnsbakte poteter
1 kg ferskpotet
2 ss olivenolje
fingersalt


Haricots verts
150 g haricots verts
olivenolje, til steking
fingersalt

Bearnaisesaus
Smelt smøret til bearnaisesausen.

Skrell og del sjalottløken og hvitløken fint.

Kok vann, hvitvinseddik, løk, hvitløk og estragon i ca 5 minutter. Sil og avkjøl.

Visp eggeplommene og estragonreduksjonen til et hvitt luftig skum over vannbad.

Tilsett smøret (ikke ta med bunnsatsen, da blir det for salt) i en tynn stråle under visping. Smak av med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter
Sett ovnen på 225 grader.

Skyll og del potetene. Legg potetene i en ildfast form og ringle over olivenolje. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter eller til potetene har fått fin farge og blitt myke. Strø over fingersalt når potetene er klare.

Oksefilé
Sett ovnen på 120 grader.

Ta oksefiléen ut av kjøleskapet ca 1 time før den skal tilberedes. Tørk av oksefiléen med husholdningspapir.

Varm opp stekepannen med smør og legg i oksefiléen. Legg i rosmarin og hvitløkskløfter. Stek oksfiléen på høy varme, til den har fått fin farge. Salt og peppre etter smak.

Legg oksefilén i en ovnssikker form og tilbered i ovnen til den har en innertemperatur på mellom 50 og 60 grader. La kjøttet deretter hvile i folie en stund før du deler det opp.

Haricots verts
Stek haricots vert i olivenolje til de har fått litt farge. Smak av med fingersalt.

Server gjerne alt fint sammen i stekepannen din. Nyt måltidet!

Inspirasjon

Legg igjen en omtale

Evaluering

Oksefilé med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

4 porsjoner

Oksefilé
800 g oksefilé
smør, til steking
2 kløfter hvitløk
2 kvister rosmarin
salt
pepper


Bearnaisesaus
500 g smør
2 kløfter hvitløk
1 dl vann
2 ss hvitvinseddik
2 sjalottløk
2 ss estragon (dragon i eddik)
5 eggeplommer
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Ovnsbakte poteter
1 kg ferskpotet
2 ss olivenolje
fingersalt


Haricots verts
150 g haricots verts
olivenolje, til steking
fingersalt

/contentassets/4999a4b62f9f4f8ca14278996d993b10/oxfile.png

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.