Vilkår

Bestikkguide

Av | 25 januar 2017

Et vakkert bestikk binder sammen borddekkingen og gir måltidet et siste magisk touch. Men hvordan skal man tenke når man velger bestikk? Og hvordan tar man vare på det? Her finner du håndfaste tips og pleieråd som hjelper deg å velge bestikk som kan være med deg lenge.

Bestikk er noe du bruker hver dag, så du bør satse på kvalitet. Det er viktig at bestikket kan rengjøres ordentlig og at det føles bra å spise med. Stålbestikk merket med 18/10 eller 18/18 holder høy stålkvalitet og vil ikke eldres på mange år. Sørg for at bestikket også er polert mellom pinnene på gaffelen - hvis det jukses der samler bakterier seg lett, selv etter vask.

1. Tenk gripevennlig

Det er viktig å tenke på hvordan bestikket ligger i hånden, når du velger bestikk. Enkelte foretrekker et større håndtak for et bedre grep og enklere håndtering. Andre foretrekker et nettere bestikk. Det enkleste er helt enkelt å gå inn i en butikk og prøveholde noen ulike bestikk for å finne din favoritt!

Anders Petter - Vänern Bestikksett 40 deler

2. Klassisk er alltid rett

En bølget og stilren form passer de fleste borddekkinger, både til fest og hverdags. Hvis du vil gi bort et bestikk som gave, er et klassisk mykt design vanligvis et sikkert kort.

Anders Petter - Nissan Bestikksett 48 deler

3. Men ikke vær redd for å prøve noe nytt

Vær ikke redd for å prøve noe nytt når det kommer til designet. Rette former bryter opp mot de runde tallerkene og skaper oppmerksomhet. En annen farge enn rustfritt overrasker og blir fort et samtaleemne under middagen.

Aida - Raw Bestikksett 16 deler

Spesialbestikk

1. Grillbestikk

Grillbestikk har vanligvis skarpe taggete kniver som enkelt skjærer gjennom kjøttbiter og grillede råvarer. Det er ikke uvanlig at håndtaket på grillbestikk er laget av tre, men det handler mer om designet fremfor funksjonen.

Anders Petter – Backaryd Grillbestikk 12 deler

2. Dessertbestikk

Dessertbestikk er mindre enn vanlig spisebestikk, og kan også brukes til forretter eller som barnebestikk.

Hardanger bestikk  – Julie Dessertskje 4-pakning


3. Fiskebestikk

Fiskekniver har klassisk et bredere blad som skal gjøre det enklere å løfte filéen fra fisken. Det hindrer deg ikke å dekke på med fiskebestikk selv om du serverer benfri fisk. Den avrundede formen tilfører et organisk element på spisebordet.

Robert Welch  – Radford Bright Fiskebestikk 4 deler

PRODUKTER

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.