/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Moomin by Arabia - Sesongserviset Fiske

Moomin by Arabia - Sesongserviset Fiske
Moomin by Arabia - Sesongserviset Fiske
Motivene i sommerserviset 2022 fortsetter med det bekjente temaet, Mummitrollene feirer sommerdager. Denne gangen er motivets tema en av Mummitrollenes favorittsyssel, fiske. Motivene i Fiske-serviset følger stilmessig fem tidligere sommerserviser. Særlig servisene Kveldsbad (2019) og Sammen (2021) har lignende farger som Fiske-serviset som nå lanseres.
I sommerserviset inngår en kopp og en tallerken med det nye motivet. Sesongkolleksjonen produseres i et begrenset opplag.

Tre serier som inspirasjon til motivet

Motivet i Fiske-serviset er skapt gjennom en spesiell collageteknikk, den baserer seg på tre forskjellige serier av Tove og Lars Jansson: Mummifamilien og havet fra 1957, Mummi til sjøs fra 1959 og Den gylne halen fra 1958. Too-ticki, Snorkfrøken og Mummipappa i motivet er fra serien Mummifamilien og havet, Mummitrollet er fra serien Mummi til sjøs og Snusmumriken er fra serien Den gylne halen.

Fiske går igjen i Tove Janssons Mummifortellinger

Fiske er Mummitrollenes favorittsyssel og de fisker med garn, meitestang og kastestang. Snusmumriken, som bor i et telt ved elva, lever i stor grad av selvfanget fisk som han steker over åpen ild.
Motivene viser også Mummifamilien som reiser til en øy med et fyrtårn sammen med Too-ticki og Snorkfrøken. De slår seg ned for å bo i fyret og Mummipappa blir fyrvokter. Livet på den ufruktbare øya er alt annet enn romantisk - de er fullstendig overlatt til været og havets makter.
Etter en stormfull natt finner Too-ticki fisk i alle klippehulene som bølgene har ført med seg dit.