/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lag kinesisk sammen med Jimmy Guo!

Lag kinesisk sammen med Jimmy Guo!
Lag kinesisk sammen med Jimmy Guo!
Jimmy Guo, en av Sveriges mest spennende kokker akkurat nå, kjenner vi igjen fra tv og har i disse dager akkurat sluppet sin aller første kokebok “Mitt kinesiske skafferi”. Det er den perfekte håndboken for deg som vil bli bedre kjent med det 400 000 år gamle kinesiske kjøkkenet og oppdage nye og spennende smaker fra det fjerne østen.
I forbindelse med bokutgivelsen har Jimmy delt fire av sine favorittoppskrifter, du er velkommen til å oppdage dem her!

Dumplings - 韭菜餃子 Jiǔcài jiǎozi

“Nesten hver matkultur har sin egen versjon av en deigknute - og jeg tror at det er noe spesielt med nettopp omsorgen som alltid ligger bak. Mat som er tilberedt med kjærlighet smaker alltid godt og matelskere verden rundt føler en spesiell sentimentalitet for mormors kjøttkaker, nonnas ravioli eller babushkas pierogi. For meg er det ingenting som smaker så mye barndom som disse jiaoziene fylt med svinekjøtt og kinesisk gressløk. Denne deigen fungerer like godt å steke, koke og dampes, personlig foretrekker jeg alltid de stekte med sin gyllenbrune sprøhet.”
Hele oppskriften finner du her.

Dampet hel fisk med svarte bønner - 清蒸豆豉魚 Qīngzhēng dòuchǐ yú

“Å servere en hel fisk er noe av det mest imponerende man kan gjøre som middagsvert. Egentlig er det ikke spesielt vanskelig, men det kommer garantert til å se utrolig imponerende ut. Den største utfordringen er å finne en måte å dampkoke fisken på. Har man dampfunksjon på ovnen er det enkelt. Men det går også fint å dele fisken på midten slik at den får plass i to bambuskurver stablet på hverandre. Sett bare varsomt sammen fisken igjen før servering og dekk skjøten med garnityren. Eller så lager du bare oppskriften med fiskefiléer og justerer koketiden deretter. Hvordan man enn gjør det, er dette en utrolig god måte å spise fisk på. Til denne oppskriften anbefales fisk med hvitt kjøtt som uer, havabbor, dorade eller gjørs. Be gjerne fiskehandleren om å rense og filetere fisken så slipper du å gjøre det hjemme.”
Hele oppskriften finner du her.

Chongqing chicken - 辣子鸡 Là zi jī

“På tross av den nesten absurde mengden chili, er denne ikoniske retten fra Chongqing absolutt ikke så sterk som den ser ut. Her brukes den tørkede chilien hovedsakelig for å gi oljen en herlig stekt aroma og den tilfører faktisk kun veldig lite sterkhet. Derfor anbefales det å bruke chili av typen jing tiao eller facing heaven. Sterkheten får man i stedet ved å krydre med thai chiliflakes, hvor du selvfølgelig velger selv hvor mye du tar. Her er det også mulig å gjøre retten vegetarisk ved å enkelt bytte ut kyllingen med blomkål.”
Hele oppskriften finner du her.

Eight treasure rice - 八宝饭 Bā bǎo fàn

“Desserter er ikke helt min greie på det kinesiske kjøkkenet, der man ofte spiser frukt etter maten. I denne boken er dette det nærmeste vi kommer en dessert - men denne retten pleier faktisk å serveres som en av de andre rettene til hovedretten. Dette er en personlig favoritt, den seige risen er nydelig med den søte bønnepastaen og de tørkede fruktene. Navnet tilsier at det bør finnes 8 forskjellige “skatter” i risen, men personlig synes jeg at det nesten er for mange til at det blir godt. Sats heller på å velge garnityr som kompletterer hverandre farge- og teksturmessig.”
Hele oppskriften finner du her.