/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pour over

Med en pour over-kanne brygger du enkelt kaffen din manuelt. Du kan ha full kontroll over hele bryggingen og smaken blir fantastisk god. Vi har kvalitative og fine kanner for dryppkaffe fra Bodum og Chemex.
Pour over
Pour over

Pour over kaffebrygger

Å lage sin egen dryppkaffe i kanne er enkelt og resultatet blir godt. Å brygge pour over-kaffe innebærer at du brygger kaffen din manuelt. Den manuelle kaffebryggeren er lett å bruke og lett å rengjøre. Den er i tillegg veldig stilig og du ser hvor mye kaffe du har brygget og hvor mye som er igjen. Ha den stående fremme på kjøkkenbenken for å alltid være klar til å brygge en eller et par kopper.

Hvordan brygger man pour over-kaffe?

Det er ingen vanskelig teknikk du må lære deg for å få til god kaffe med en dryppkanne. Tvert imot er det veldig lett.
Trinn for trinn:
  1. Plasser kaffefilteret i bryggetrakten.
  2. Doser kaffen i filteret.
  3. Hell på varmt vann.

Hvilket filter?

Noen kaffekanner kommer med et permanent filter. Veldig praktisk og miljøvennlig. Andre kanner skal du kjøpe til filter, på samme måte som du gjør til en elektrisk kaffebrygger. Les i produktbeskrivelsen hva som gjelder for nettopp din brygger og om det er noen spesielle kaffefilter du skal ha til din pour over-kanne.
Hvis du bruke ret papirfilter, skyll da filteret før du bruker det. Dette skal du gjøre for å eventuelt eliminere papirsmak.

Hvor mye kaffe?

Til 210 milliliter vann skal du ha 14 gram kaffe (to kaffemål), men du kan selvfølgelig prøve deg frem for at kaffen skal smake akkurat så sterkt eller svakt som du ønsker. Det viktigste er jo at du synes kaffen blir bra.

Hvor varmt skal vannet være?

Vannet skal helst være 96 grader, men kan også være noen grader kaldere enn det. Enklest å få til rett temperatur får du ved å koke opp vannet i en vannkoker, for å deretter åpne vannkokerens lokk i ca et halvt minutt. Da pleier vannet å gå ned til 96 grader.

Hva gjør jeg når jeg heller på vannet?

Hell først vannet i en sirkel på kaffen i filterets ytterkanter. La vannet trekke gjennom filteret og vent deretter i ca. et halvt minutt. Fortsett å helle i sirkler og prøv å helle der du enda ikke har hellt. La alt vannet trekke gjennom filteret. Når kaffen har sluttet å dryppe er det bare å ta bort filteret og røre litt rundt i kannen før du serverer.

Hvilken type kaffe?

Dryppkaffe er ca. samme metode som bryggkaffe, forskjellen er at du heller ned vannet i stedet for at bryggeren gjør det. Det innebærer at du med fordel kan bruke bryggkaffe.

Prisbelønt kaffekanne

Chemex kaffebrygger gir ikke bare god kaffe, men har også fått en pris for sitt design. Bryggeren finnes på Museum of Modern Art i New York og har blitt utnevnt som en av de hundre best designede produktene. Designeren bak kaffekannen er Peter J. Schlumbohm som designet kannen i 1941. Designet ser i dag stort sett likt ut som Peter J. Schlumbohms design gjorde i 1941.