/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hvitløkspresser

Hvitløk gir maten det lille ekstra og har gjort det i over 5000 år. For å på en enkel måte få ut smakene fra hvitløken er en hvitløkspresse et fint hjelpemiddel på kjøkkenet. Vi har flere forskjellige modeller av hvitløkspresser, i forskjellige materialer fra forskjellige varemerker. Finn din favoritt hos oss på Cervera!
Hvitløkspresser
Hvitløkspresser
På lager
Varemerke

    A

  • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
14 produkter
14 av 14 produkter
Hvitløk passer til mye og er ofte det som forhøyer hele retten eller tilbehøret. Hvitløksbrød, hvitløkssaus, hvitløkssmør eller hvitløksdressing passer perfekt for hvitløkselskeren.
Vi har hvitløkspresser fra flere populære varemerker som Anders Petter, Chef’n, Dorre, Eva Solo, Exxent, Fiskars, Joseph Joseph, Masterclass, Oxo, Rösle, Westmark, WMF, Zwilling og Zyliss.

Hvordan bruker man en hvitløkspresse?

Det finnes forskjellige varianter av hvitløkspresser. De fleste hvitløkspresser kan man åpne, putte oppi en eller et par hvitløkbiter for å deretter presse sammen bitene som kommer ut som presset hvitløk.
Vi har også hvitløkshakkere. Hvitløkshakkeren ser ut som en boks. I boksen sitter det flere kniver. I hakkeren plasserer du de skrelte hvitløksfeddene, som du enkelt skreller med et skrellerkit, deretter vrir du rundt hakkeren og på den måten hakkes feddene. Boksen er lukket så du slipper dermed sterke dufter.
En hvitløksknuser trykker du mot hvitløken. Legg hvitløken på skjærebrettet og knus hvitløken ved å presse hvitløksknuseren mot hvitløken.
Alle de ulike redskapene gir presset hvitløk og det er kun en smakssak hvilket kjøkkenredskap du velger.

Slipp hvitløkslukt på fingrene

Det som er praktisk med en hvitløkspresse er at du slipper at fingrene lukter hvitløk. Du trenger ikke holde i hvitløken når den presses, det gjør hvitløkspressen for deg.

Hva skjer når hvitløken presses?

En hvitløksbåt som har skallet på lukter nesten ingenting. Det som skjer når hvitløken hakkes er at den utsondrer enzymet allicin, som er det vi til daglig pleier å kalle hvitløkssmak. Allicin er hvitløkens forsvarsmekanisme når den skades. Ved å kjenne til dette kan det også være lettere å forstå hvorfor hvitløken kan smake så forskjellig, avhengig av hvordan den presses eller deles.

Presse hvitløk

Å bruke en hvitløkspresse gir presset hvitløk. Smaken blir ofte sterk og ønsker du at maten skal smake skikkelig hvitløk, er det enkelt å oppnå med en eller et par båter som har passert en hvitløkspresse.

Morte hvitløk

Det går raskest å presse hvitløk i en hvitløkspresse. Vil du røre inn litt hvitløk i hverdagsmaten er derfor hvitløkspressen å foretrekke. Smaksmessig mener mange at hvitløkens smak kommer aller mest til sin rett hvis du knuser hvitløken med en morter. Kanskje det kan være verdt å ha en hvitløkspresse til hverdagsmaten og er morter du kan ta frem når det er fest?

Hakke hvitløk

Ved å hakke hvitløken får den en mildere smak enn om du morter eller presser den. Med en god kniv blir det enkelt å hakke hvitløken.

Purée hvitløk

En annen teknikk du kan gjøre med kniven er å først hakke hvitløken og deretter presse den mot skjærebrettet. Her er det viktig å få til en god balanse med passelig mye hvitløk, eller blir det nemlig vanskelig å lage puré av den.

Rive hvitløk

Vi har også rivjern hvis du foretrekker å rive hvitløken din, men vær forberedt på at hvitløkssmaken kan bli utrolig sterk hvis du velger å rive den.

Dyrke hvitløk

Visste du at du kan plante hvitløk i kjøkkenvinduet? Skal du sette hvitløk innendørs kommer du ikke til å få noen flere løk, men masse deilige hvitløksskudd. Sett hvitløksfedd i en krukke som du har fylt med jord. Trykk dem ned ca 2 cm. Så er det bare å vente på at skuddene kommer opp, samtidig som du vanner regelmessig. Bruk skuddene i salater eller i maten.