Vilkår

Lille My på engen og Stinky på farten

Av | 12 januar 2022

Tove Janssons elskede figurer, rampete Lille My og Mummidalens skurk Stinky, får nye motiver i Arabias klassiske Mummi kolleksjon. Motivet på Lille My er basert på Tove og Lars Janssons tegneserie “Mummitrollet og kometen” som kom ut på engelsk i 1958. Motivet på Stinky bygger på to forskjellige tegneserier: “Vi begynner et nytt liv” fra 1956 og “Foreningsliv” fra 1957.

Illustratøren og keramikeren Tove Slotte har gitt de nye Lille My- og Stinky-motivene en mer fortellende illustrasjonsstil enn tidligere. Fargene og elementene er rikere og forsterker historien bak motivene.

I fortellingen som er bakgrunnen til Lille My-motivet, nærmer en komet seg Mummidalen. Når innbyggerne i Mummidalen plutselig flykter fra hjemmene sine, går Lille My sammen med Mummitrollet og Snorkfrøken for å finne ut hva det handler om. Lille My er bekymringsløs som alltid og kaster seg rett ned på enga for å se på kometen som nærmer seg.

Motivet på Stinky på farten illustrerer Mummidalens skurk Stinky, som denne gangen faktisk redder Mummimammas håndveske fra en hund. Selv om Stinky liker å naske, ville han aldri stjålet Mummimammas veske.

Lille My og Stinky-produktene kan kjøpes fra og med 8. februar 2022 og består av en kopp (30 cl), en skål (15 cm) og en tallerken (19 cm).

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.