Vilkår

Le Creuset

Historie

Historien rundt hvordan idéen om Le Creuset ble født når en emaljeringsspesialist og en støpejernsspesialist møttes. Året var 1925 da de to forretningsmennene møttes på Brusselmessen. Den emaljerte støpejernsgryten Le Creuset hadde kommet for å bli! Støperiet lå i nærheten av Paris, strategisk nære produksjonsmateriale som jern, koks og sand. Den ikoniske rød oransje fargen ble inspirert av de varme ovnene som man støpte grytene i, og er i dag Le Creuset sin signaturfarge.

Marilyn Monroes farge

Ingen mindre enn Marilyn Monroe elsket Le Creusets fargerike støpejernsprodukter. Hennes serie i gult (Elysee Yellow) ble auksjonert ut i 1999 i New York for 25 300 dollar.

Et utrolig holdbart produkt som varer i mange, mange år. I nesten 100 år har Le Creuset forfinet sine produkter.

Varmekilder

Før du tar i bruk støpejernsproduktet ditt:

Fjern først all emballasje og vask deretter produktet i varmt vann med oppvaskmiddel. Skyll nøye og tørk det. Nå kan du begynne å bruke ditt nye støpejernsprodukt.

Le Creuset støpejernsprodukter kan brukes på alle varmekilder. Og med alle mener vi: induksjonstopp, glasskeramikktopp, gass og elektriske plater, i tillegg til vedovner og utendørsgriller og selvsagt i ovnen osv.

Tenk på at støpejernsprodukter er tunge. Hvis du har en glass- eller induksjonstopp, vær nøye med å løfte opp gryten og ikke dra den på den sensitive overflaten.

For å oppnå beste effekt, bruk en plate som er i nærheten like stor som ditt produkt. Tenk også på håndtakene ikke vil skades om platen er større enn gryten.

Matlaging

For å få det beste resultatet av din matlaging skal støpejern varmes opp på lav til middelshøy varme, til den når middelshøy til høy temperatur. Støpejern holder godt på varmen, så når du har fått opp temperaturen kan senke den litt igjen.

I ovnen for ikke temperaturen overstige 200 grader hvis du har et produkt fra Le Creuset med svart fenolknott. Hvis du har en gryte med integrerte støpejernshåndtak kan du ha opp til 350 grader i ovnen.

Hvis produktet ditt har håndtak av tre, tåler det ikke å være i ovnen ettersom treet kan ødelegges.

Produkter med trehåndtak skal vaskes for hånd for å ikke ødelegge treet. Øvrige med integrerte håndtak i støpejern og rustfritt stål kan vaskes i oppvaskmaskin. Om man vasker støpejernsgryten ofte kan emaljen bleke noe, men dette påvirker i såfall ikke dens funksjon.

Livstidsgaranti på støpejern

Husk å spare på kvitteringen, for da gjelder garantien livet ut. Garantien dekker produksjonsfeil, mer om dette kan du lese i bruksanvisningen som medfølger. Garantien dekker ikke skader som har kommet av feilaktig bruk. Riper, flekker, korrosjon eller overopphetingsskader dekkes ikke av garantien.

Produksjon

85% resirkulert jern smeltes ned og tømmes opp i en såkalt creuset. Når jernet er avkjølt bryter man opp creuseten og på den måten blir alle støpejernsgryter og stekepanner unike. De blir deretter inspisert for hånd av hele 40 håndverkere slik at produksjonen leverer den kvaliteten de har lovet. To lag med emalje legges på som beskyttelse og i vakre fargerike farger, som skiller Le Creuset grytene fra andre produksenter.

Alle varer inspiseres for hånd før de får håndtak/knotter.
 

Le Creuset - Populære støpejernsgryter Le Creuset - Populære støpejernsgryter

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.