Potetpresser
Poteter er godt og kan spises på mange forskjellige måter. Noen av måtene er å presse eller støte potetene til presset potet eller potetmos. Vi har potetpresser og potetstappere i flere forskjellige materialer og utførelser.

22 produkter
Sortere på:
Mest relevant
22 av 22 produkter
Slik bruker du en potetpresse for perfekt potetmos
Med en potetpresse presser du potetene gjennom pressen. Potetene finfordeles og kommer ut i små, luftige biter. Den pressede poteten kan du spise som den er, eller bruke som base for potetmos. Ønsker du en jevn mos, er en potetpresse perfekt for deg! Potetmos passer til det meste, både kjøtt og grønnsaker, sommer som vinter. Med potetmos løftes måltidet med en gang.
Slik lager du presset potet:
• Skrell potetene.
• Del potetene i biter.
• Kok potetene til de er helt gjennomkokte (ca. 12 minutter).
• Hell av vannet.
• Legg potetene i potetpressen.
• Press potetene.
• Server med valgfritt tilbehør!
• Skrell potetene.
• Del potetene i biter.
• Kok potetene til de er helt gjennomkokte (ca. 12 minutter).
• Hell av vannet.
• Legg potetene i potetpressen.
• Press potetene.
• Server med valgfritt tilbehør!
Potetstøter
Med en potetstøter kan du mose potetene til potetmos. Du bestemmer selv hvor grov eller fin mosen skal være – det kan for eksempel være godt å la noen litt større biter bli igjen for ekstra tekstur. En potetstøter holder du i håndtaket mens du trykker den ned mot potetene, som moses ved at de presses mot underlaget. Ved å mose potetene i flere omganger får du en jevn og god potetmos.
Potetmos
Den beste potetmosen får man vanligvis ved å prøve seg frem for å finne målene som passer best for en selv. Men med det sagt er det ofte lurt å starte med mål og fremgangsmåte.
Potetmos, også kalt potetpuré, har lenge blitt ansett som best når den lages av melne potetsorter. I dag er de fleste enige om at disse reglene er foreldet. Prøv deg frem med forskjellige sorter for å finne en eller flere potetsorter som du synes gir best potetmos.
Slik lager du potetmos:
• Skrell og skyll potetene.
• Skjær potetene i biter.
• Kok potetbitene til de er myke (ca. 12 minutter).
• Mos eller press potetene.
• Hell i litt varm melk (ca. 2 dl melk per 1 kg poteter, men bestem selv hvor løs eller fast du vil at potetmosen skal være).
• Legg i litt margarin (ca. 1 ss per 1 kg poteter).
• Smak til med salt og pepper.
• Server med valgfritt tilbehør!
• Skrell og skyll potetene.
• Skjær potetene i biter.
• Kok potetbitene til de er myke (ca. 12 minutter).
• Mos eller press potetene.
• Hell i litt varm melk (ca. 2 dl melk per 1 kg poteter, men bestem selv hvor løs eller fast du vil at potetmosen skal være).
• Legg i litt margarin (ca. 1 ss per 1 kg poteter).
• Smak til med salt og pepper.
• Server med valgfritt tilbehør!
Ulike varianter av potet
Poteter blir vanligvis delt inn i melne og faste sorter. Det finnes også poteter med forskjellige smaker og poteter som høstes på ulike tider av året.
Når det gjelder norske poteter, deles de også opp i:
• Ferskpoteter
• Sommerpoteter
• Vinterpoteter
Når det gjelder norske poteter, deles de også opp i:
• Ferskpoteter
• Sommerpoteter
• Vinterpoteter
Ferskpotet
Denne poteten høstes før den er helt moden og selges umiddelbart etter at den er tatt opp. Skallet på en ferskpotet er lett å skrelle av og er ofte godt å spise.
Sommerpotet
Sommerpoteten høstes når den er skallmoden. Sommerpotetene høstes for å selges rett etterpå.
Vinterpotet
Denne poteten har fått tid til å modne og fått et kraftigere skall, noe som gjør at den passer til lagring før den selges.
Materiale
Vi har potetpresser og potetstøter i aluminium, plast, stålplater og rustfritt stål.
Varemerker
Finn din neste potetpresse eller potetstøter fra Anders Petter, de Buyer, Gefu, Heirol, Joseph Joseph, Oxo, Rösle, Westmark, VMF, Zwilling eller Zyliss.